Socialt ansvar

Som en del av vårt hållbarhetsprogram stöder vi olika lokala aktörer inom t.ex. idrott och välgörenhet. Nedan listas några av nuvarande projekt som vi stöder.

Vi vill framför allt ge barn och unga en möjlighet att röra på sig och utöva idrotter på lika villkor. Vi vill jobba för att alla skall, oberoende av etnisk bakgrund, språk eller utvecklingsnivå, erbjudas likadana möjligheter till att röra på sig och ha roligt. Till det behövs fungerande faciliteter, utan att användarkostnaderna blir för dyra. Därför har vi valt att sponsorera Pedersöre Activity Center som driver LKI Arena, som är en boll- och aktivitetshall där bl.a. hundratals juniorer tränar året om, oberoende av väder.

Vi värdesätter även idrottsföreningar- och lag som även vågar satsa på de egna juniorerna och bygga upp sina representationslag runt dem. Dessa lagbyggen är enormt viktiga för unga spelare där de får möjlighet att utvecklas och ta nästa steg i karriären. Därför sponsorerar vi just det lokala fotbollslaget FF Jaro, som spelar i division 1 med en klar målsättning att denna säsong stiga till högsta ligan.

Vi stöder även verksamhet till förmån för långtidssjuka barn och deras familjer. De som själva drabbats av långtidssjuka barn vet hur sterila och tråkiga sjukhusmiljöerna är. Föreningen Project Liv jobbar för att pigga upp sjukhusmiljöerna, samt att stöda och uppmuntra de drabbade familjerna genom olika aktiviteter.